Hooks herrgård ligger naturskönt några mil söder om Jönköping.

KEENAN-DAGARNA

Arrangör J-O Brink Sweden
Hooks Herrgård, Jönköping,
14–15 november 2017

Hooks Herrgård ligger naturskönt invid Hokasjön, strax söder om Jönköping.

Välkommen till KEENAN-dagarna, höstens stora event där vi på J-O Brink Sweden bjuder på kunskap för framtidens lantbrukare. Två dagar fullspäckade med nytänk och omtänk för skandinaviska progressiva mjölkproducenter. Eventet är öppet för alla, både för våra kunder och alla andra som vill spänna bågen ytterligare.

Målet är att alla som deltar ska få med sig praktiska idéer och nya verktyg hem, så att de kan börja göra förbättringar omgående. Tillsammans med er vill vi höja nivån på hela mjölkindustrin.

Vi samlas på Hooks Herrgård för två intensiva höstdagar med inspirerande föreläsningar med högintressanta talare, mingel med branschkollegor, god mat, vacker miljö och trevlig underhållning. Hooks Herrgård har fokus på lokalproducerad mat och svenskt kött.

Ove

MODERATOR

Ove Karlsson jobbar med utveckling av företagsledningsfrågor och undervisar på SLU. Han har expertbakgrund som företagsrådgivare och bankman och har bl.a. utvecklat Lean Lantbruk. Med sin expertis och gedigna erfarenhet kommer han hålla i trådarna under KEENAN-dagarna.

Våra föreläsare

karlKarl Burgi USA, (ursprungligen Schweiz), är en passionerad klövverkare och föreläsare. Karl har många bra verktyg för att förbättra klövhälsa och öka produktion med målet att behålla kon längre i besättningen. Han har under lång tid utvecklat sin praxis för att förbättra klövhälsa och förmedla djupare kunskap om hältors orsak och effekter.

Mer om Karl Burgi

gordieGordie Jones, USA, har tidigare varit veterinär, foderrådgivare, förman och utvecklare av bl.a. Fair Oaks i USA. Han insåg under sin karriär att det handlade om mer än bara foderstater och sjukdomar för att ha en bra mjölkproduktion. Det handlar om management och byggnader också. Gordie la foder och veterinär på hyllan och föreläser idag över hela världen. Hans föreläsning syftar till att ge dig praktiska råd om vad om hur du till fullo utnyttjar din verksamhets nuvarande förutsättningar och vad du absolut bör tänka på när du ska bygga nytt. Han är med och utvecklar och startar upp stora mjölkbesättningar och korrigerar befintliga runt om i hela världen. Gordie är även delägare i gården Central Sands i Wisconsin, USA, med flera tusen mjölkkor. Mycket karismatisk föreläsare med praktiska tips.

martinMartin Kavanagh, Irland, oberoende veterinär och Kosignaltränare som under lång tid har arbetat tillsammans med oss på KEENAN som hälsorådgivare i mjölkbesättningar. Martin hjälper oss att skapa balans i besättningarna och maximera produktion och vinst för kunden. Han har bred kunskap inom allt i mjölkproduktionen men idag ska vi fokusera på sinkor och fertilitet – två pusselbitar i besättningen med stor förbättringspotential för produktion och resultat.

Mer om Martin Kavanagh

MSDMSD, internationellt läkemedelsföretag, fokus: vaccin. I länder där bl.a. salmonella och BVD förekommer, är vaccin ofta på tapeten. I Sverige är vi förskonade från dessa sjukdomar, men vaccin och preventiv djursjukvård är ändå intressant för oss – inte minst men eftersom besättningarna växer och arbetsbelastningen ökar samtidigt som vi värnar om återhållsamt användande av antibiotika. MSD tillverkar ett flertal läkemedel och är mycket kunniga inom sitt område, passa på att fråga dem om du undrar över läkemedel för din besättning.

Mer om MSD

Program

Kaffe och fika ingår i alla paket.

DAG 1, TISDAG 14 NOVEMBER

9:30–10.00 registrering och kaffe och smörgås
10:15 föreläsning Karl Burgi
13:00 lunch
14:00 föreläsning Gordie Jones
15:30 kaffe
17:00 incheckning på rummen
19:30 middag
22:45–02:00 liveband, fest och dans i huvudbyggnaden

DAG 2, ONSDAG 15 NOVEMBER

7:30 frukost
9:00 föreläsning MSD
10:00 kaffe
10:30 föreläsning Martin Kavanagh
11:50-12:00 kaffepaus/bensträckare
13:00 lunch
14:00 avslutning

_T1A2086-2

Anmälan

Ett fåtal platser kvar.

Adress: Hooks Herrgård, 560 13 HOK | +46 (0)393-210 80 | info@hooksherrgard.se | www.hooksherrgard.se